vineri, 28 iunie 2024

Grijile de ieri, te vor afecta maine



 

Grijile, dau mari baitai de cap, sunt adevarate ''generatoare'' de energii negative, care ne scot de pe drumul nostru. De fapt ele sunt inutile, noi fara sa realizam acordam mai multa importanta decat ar fi necesar problemelor din jurul nostru. Nu realizam ca ne macina si ne da o stare de nesiguranta, de neancredere. De cele mai multe ori ,chiar daca astazi am fost intr-o pasa proasta, ne-am ingrijorat mai mult decat era normal, vom simti evectul acestei ingrijorari in viitor, ne intrebam de unde ne-au venit aceste probleme?  fara sa realizam ca sunt rezultatul creatiei noastre de ieri. Problema este ca ne batem capul cu aceste griji ,pierdem mult timp, concentrandu-ne pe ele , in loc sa folosim acest timp in ceva folositor noua, in loc sa eliminam si sa dam afara aceste griji. Sa intelegem ca viata este plina de posibilitati, asteapta ca noi sa le incercam , sa le experimentam si grijile nu au ce cauta in viata noastra. Dumnezeu stie tot ce avem noi nevoie, daca aveti o grije , aceea sa fie cum sa ajungi la Dumnezeu, ca toate celelalte se rezolva. Nu ratati o bucurie, un zambet, cuvinte frumoase, un moment de fericire de iubire si armonie , pentru griji inutile. Sa intelegem ca totul se rezolva, cu rabdare si calm, pentru orice exista o solutie, in permanenta avem posibilitatea de a cere ajutor , sa fim sprijiniti si indrumati, nu ezitati si cereti ajutor.

 

joi, 27 iunie 2024

Importanta armoniei



 

Mentineti in fiecare zi armonia, iubiti-o, daruiti-o, lucrati pentru mentinerea si stabilirea ei in viata voastra. Armonia se afla la baza oricarui succes, pornind de la armonia Divina, o putem aplica in toate activitatile noastre. Un om plin de armonie are ''usile '' deschise in toate activitatile lui. Cand in inimile voastre, in casele voastre, la locurile voastre de munca, in grupul  din care faceti parte, va domni armonia si pacea sunteti pe drumul cel mai bun.

Porniti inca de dimineata, cu toate panzele sus, in armonie si iubire, in acest mod nu mai au ce cauta, necazurile si problemele. Lucrurile sunt atat de simple si usor de rezolvat in momentul cand stim exact ce dorim, ce planuri avem si ce avem de facut. Cand vom fi stapani si ne vom aduce toate armele in inima si viata noastra, vom putea spune ca am invins. Armele noastre de mare pret sunt, iubirea, fericirea, armonia, iubirea neconditionata, dragostea fata de cel ce ne-a creat si care ne iubeste. Traiti in pace si armonie. Mentineti necontenit cuvantul armonie, pastrati-l in voi ca un fel de stimulator, si cand va simtiti nelinistiti sau tulburati, nu faceti lucruri pripite si gresite, reancarcati-va cu armonie si iubire si cand va veti simti bine, porniti in drumurile voastre. Multumiti de fiecare data, pentru orice reusita.

 

miercuri, 26 iunie 2024

Inceputul unei zile


 

 


In permanenta suntem in criza de timp, suntem pe pilot automat, nu mai avem timp sa fim atenti cu noi insine. Probabil ca nu se realizeaza ca, tocmai acest adevar important ne indeparteaza de adevarata sursa. Orice fel de argument ar avea fiecare, este greu de crezut ca rupem legatura cu Dumnezeu, care ne invata, ne indruma si ne ofera sprijinul lui in toate activitatiile noastre. Nu este greu deloc, inca de la prima ora a diminetii sa-i multumim lui Dumnezeu de noua zi care incepe si sa-i expunem ce dorim sa facem in acea zi, rugandu-l sa fie alaturi de noi in tot ce facem. La inceput probabil nu ne va fi usor, dar ca orice fel de inceput asa se va intampla, ce este deosebit de important sa nu renuntam. Veti spune ''cum  tocmai dimineata, cand sunt in criza de timp, si nu stiu ce sa fac mai repede?'' DA tocmai dimineata, ca atunci incepe ziua ta, si sa o incepi cu Dumnezeu. Nu trebuie sa faci un ritual anume, simplu spui mental tot ce doresti in acea zi. Ce trebuie sa stim si sa intelegem, este faptul ca toata acesta legatura cu Dumnezeu  O DORITI VOI DIN TOATA INIMA.  Si cum ar  putea fi altfel, cand tot si toate sunt Creeatia lui Dumnezeu si tocmai pe EL noi cu ignoranta noastra, nu-L acceptam, sau avem o atitudine superficiala, fara sa aprofundam si sa tinem cont ca este NR.1 in toata existenta noastra. Nu exista fiinta care sa nu aiba probleme in viata lor, le rezolva rand pe rand pe fiecare, si cu fruntea sus  urmam etapa urmatoare. Vom acumula experiente si vom fi in permanenta pregatiti  pentru tot ce vine in calea noastra. Viata nu o dirijam dupa ceas, fiind in permanenta graba, unde de cele mai multe ori apar o multime de ''greseli''. Incepe-ti ziua zambind si fiind convins ca veti avea cele mai bune rezultate in tot ce intreprinzi. Sa fi plin de iubire si in asteptarea acelei zile, Dumnezeu este cu voi si stie tot ce voi i-ati spus.

 

luni, 24 iunie 2024

Increderea in noi


 


Sa prindem curaj sa iesim din zona noastra de confort, pentru a putea sa ne indeplinim tot ce ne-am propus. Nu este un lucru usor, mai ales daca suntem incepatori in noile drumuri pe care dorim sa le schimbam. Toti am trecut prin aceste momente si prin situatii dificile , dar le-am invins, deoarece, ne-am schimbat opinia despre noi, am inceput sa ne apreciem la justa valoare. Am facut tot felul de cautari interioare, si am gasit o mare bogatie de care nici nu stiam ca exista, ca ele sunt acolo , si ne asteapta, sa luam legatura cu ele. Daca am avea si putina intelepciune, am cere sprijinul sa fim invatati si sa respectam indrumarile date. Acest lucru ne scuteste de multe ''incercari'' fara succes. Daca ai incredere in tine poti sa faci tot ce iti propui,chiar daca ai mai incercat si nu ai reusit de prima data, asta nu inseamna ca nu vei reusi, ca trebuie sa abandonezi, acest gand trebuie scos definitive din mintea ta. Nu are ce cauta acolo, iti va face numai rau si chiar ca nu vei avea succes. Elimina tot ce este in jurul tau, care nu ar fi bun pentru scopurile tale, chiar daca fac parte si cei din familia ta. Drumul tau este doar al tau, nu al mamei, al tatalui sau al bunicilor. Atat timp cat te conduci intr-o gandire pozitiva, in armonie cu tine si cu Divinitatea, nu ai de ce sa te temi. Pentru reusitele noastre sa facem alegeri cat mai corecte si bine gandite, de ele depinde stabilitatea si pe viitor. Poate va puneti intrebarea, dar, care este de fapt increderea pe care trebuie sa o avem ? Incepand cu lucrurile de care ne este ''frica'' de ele, lucrurile pe care nu le facem ca ne este ''lene'' , lucrurile greu de facut, lucrurile de care marea majoritate fug, nu le vor. Cand le vei face pe toate acestea, va apare si increderea in tine, chiar daca are pasi timizi, dar va apare. Pentru a trece peste toate  ''greutatile comode'' si prin straduinta puternica, veti asculta toate indrumarile Spiritului vostru, veti respecta invataturile lui, vom fi scutiti de multe piedici si greutati in viata. Munciti sa ajungeti la aceasta legatura cu Spiritul vostru, care asa cum stiti, este parte din Dumnezeu si stie tot ce este bine pentru noi. Nu sunt vorbe in vant,  sunt adevaruri de care trebuie sa le constientizam si sa le urmam .

 

vineri, 21 iunie 2024

Intalniri intamplatoare


 

 


Cati dintre voi nu spun m-am'' intalnit cu x sau y'' Nu exista evenimente  intamplatoare sau ocazionale. Daca ati analiza si studia aceste intalniri ''intamplatoare'', veti observa cat v-au fost de folositoare si ce multe lucruri noi ati invatat. Acesta find partea pozitiva, ca sunt si situatii cand regreti ca te-ai intalnit cu diferite persoane, care ti-au adus o multime de neajunsuri. Cu toate acestea, este clar ca indiferent ca suntem multumiti sau nu, trebuie sa le avem, fie ca am invatat noi ceva, fie ca am oferit noi invataturi altora. Unele intalniri iti vor da multe raspunsuri pe care le asteptai, sau iti vor ridica mai multe intrebari. Spiritul nostru ne ofera tot felul de posibilitati pentru evolutia noastra. Dintr-o astfel de intalnire se poate schimba viata de zi cu zi , printr-o reorientare profesionala, sau a locului unde traiti. Sa nu uitati ''mana'' lui  Dumnezeu este tot timpul asupra noastra, pentru a ajunge la cea ce trebuie sa experimentam. Aceste intalniri intamplatoare ne pot arata o cale pe care o asteptam de mult, adanc in inima noastra, o cale spre implinirea noastra spirituala, sau grupul care este la fel ca noi sau marea iubire. Indiferent din ce unghi privim aceste intalniri , nu sunt intamplatoare, acordatile atentia cuvenita.  Ele sunt trimise de Sus, bucurati-va si multumiti pentru aceste daruri minunate .